top of page

Eerst maak ik een schets op papier, die overgebracht wordt op witte katoen, en later uitgeknipt  en geappliqueerd op een gekleurde achtergrond. Alles wordt met de hand geborduurd met splijtgaren, soms gebruik ik een paar kralen. Het hele proces kost veel tijd, in een werkstuk van gemiddelde afmetingen (ongeveer 40 bij 50 cm) zitten wel 150 werkuren. Maar ik zie het proces als een meditatie, om mezelf terug te vinden. "Slow Art", voor mij een tegenhanger in een wereld die steeds drukker en hectischer wordt. Soms rust ik meer uit van borduren dan van slapen.

Hieronder de schets voor "Ode aan Argema Mittrei" en details van 'Pentagram Aiglais Io" en "Spiraal Amydon", in aanbouw. De foto van de bordurende mij is gemaakt door Floriske Gerritsma.

De kleine geborduurde vlinders zijn "studies", zo realistisch mogelijk nageborduurd, om ze te leren "kennen". Soms doen ze mensen denken aan de machinaal geborduurde vlindertjes die vroeger (heel vroeger) bij de sigaretten kreeg. Dat kan, maar ik vind het vreselijk. Mijn vlinders zijn met de hand geborduurd en zijn mij dierbaar. Bovendien vind ik niets zo vies als tabak....

bottom of page