top of page

Over Mij

Mijn naam is Thisa Schut en Ik ben geboren in 1959.Na mijn kinderjaren in Amsterdam, Nigeria en Borneo ben ik met mijn ouders naar Friesland verhuisd. Als autodidact, en met behulp van cursussen schilderen, kalligrafie, keramiek en boekbinden, heb ik mijn creativiteit geprobeerd te ontwikkelen. In 2012 besloot ik de opleiding "Meer dan textiel" te doen. Omdat ik nooit van mijn kunst kon leven, heb ik de zorg en de schoonmaak gewerkt, wat in 2011 tot een burn out leidde.

Dus terug naar de kunst en ik merkte dat ik in het tekenen en vooral in het borduren de rust in mezelf terugvond. Bovendien, borduren heeft ook nog het voordeel dat je het overal kunt doen; binnen, buiten, thuis of ergens anders, ook in het park of aan het strand. Ik ben graag buiten. Ik ervaar de natuur als een onuitputtelijke bron van rust, troost en inspiratie. Een boom of een dier vind ik mooier dan wat voor kunstwerk dan ook.

De laatste jaren ben ik veel met vlinders bezig, want ik geloof dat de natuur zich daarin heeft overtroffen in creativiteit en kleurenpracht.

En verder houd ik van literatuur, zwemmen, wandelen, dieren, muziek, keramiek, Amsterdam, Frankrijk en het Waddengebied....

bottom of page